Naša priča

Godine 2007, Aleksandar Zeremski kupuje prvih 10 hektara na Belom Brdu, odmah iznad Čerevića. Malo mesto u Sremu prigrlilo je rođenog Novosađanina i pomoglo mu da ostvari san. Par godina pre toga, rodila se ideja o sopstvenom uzgoju vinove loze i proizvodnji vina. Ideja je potom razrađena do detalja, idealno mesto je pronađeno i 2008 godine pojavili su se prvi zasadi vinove loze. Svih 9 sorti su internacionalne, 3 bele i 6 crvenih sorti vina: Chardonnay, Sauvignon blanc, Riesling, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Marselan i Petit Verdot. Pokazalo se, da je spoj teroara i odabira sortimenta zasada idealan.

 Odlična ekspozicija, broj sunčanih sati, blizina Dunava i neprekidno strujanje vazduha, omogućili su savršene uslove za gajenje vinove loze. Bajka je mogla da počne, ali ne bajka koja uspavljuje, već naprotiv, ona koja budi i tera na hrabre i krupne korake.

Aleksandar je znao da proizvodnja kvalitetnog vina počinje u vinogradu, ali se tu ne završava. Uložio je prilično napora da i proizvodni proces u samom pogonu dovede do savršenstva. Odlučio je da ne zaostaje za najboljim vinarijama sveta, pa je tako sve tehničke inovacije u proizvodnji primenio u svom podrumu. Išao je u korak sa modernizacijom i unapređivanjem proizvodnje, odležavanja, negovanja… 

Tokom godina, zahvaljujući posvećenosti i velikoj ljubavi, Belo Brdo je postalo dobitnik brojnih priznanja u Srbiji, kao i na nekim svetskim takmičenjima. Dva puta je vinarija ponela titulu najbolje vinarije u Srbiji na prestižnom AWC Vienna, i mnogo zlatnih medalja… Vinarija Belo Brdo je rasla, korak po korak, skupljalo se iskustvo, mnogo se učilo i radilo.

Danas obrađujemo 20 hektara, što nam omogućava da vino pravimo isključivo od sopstvenih zasada, i tako uvek pouzdano znamo šta možemo da očekujemo od aktuelne berbe. Primenom agrotehničkih mera koje su poslednja reč nauke iz te oblasti, mogućnost neprijatnih iznenađenja sveli smo na minimum. Nebo se ne može prevariti, ali sve što je na zemlji može se kontrolisati i zaštititi.

Belo Brdo sada ponosno predstavlja svoje 23 etikete iz 4 linije, bele etikete, crne etikete, fun & clubbing etikete i premium etikete. Vinariju danas uspešno vodi sin Ranko Zeremski koji sa ponosom nastavlja put koji je njegov otac započeo.

Naša lokacija

Vinarija

Omladinska 68

21311, Čerević

Prodavnica

Bulevar Oslobođenja 83,

21000, Novi Sad

Kontakt za Srbiju

Tel: +381 69 507 55 56
Email: office@belobrdo.com

Kontakt za Bosnu i Hercegovinu

Tel: +387 66 454 111
Email: vinarijabelobrdobl@gmail.com